top of page
Studio Microphone

ljudSTUDIO

INSPELNING OCH POSTPRODUKTION AV LJUD med Straydog studios

 

I vår ljudstudio på Södermalm i Stockholm utvecklar vi ljud i 3D, räddar livet på skräniga ljudupptagningar till film och spelar in voiceover med begåvade skådespelare. Bland mycket annat.  

"Här klev jag rätt in på en studio med högt i tak
och kaffe på bryggaren.
Jag kände mig hemma och det gjorde mig trygg i välkomnandet av mina poddgäster. På plats fanns Hanna som spelade in och hjälpte mig att hitta rätt framför mikrofonen. Inspelningarna och ljudet blev jättebra. Vi på Frågebatteriet ser fram emot att komma tillbaka – stort tack till Straydog Studios!"

Sandra Pandevski

Tidningen Faktum

VO-inspelning

Vi spelar in VO i vår ljudstudio till såväl radiodrama som till företagsfilmer och reklam. Under åren har vi byggt upp en röstbank med rutinerade skådespelare och arbetar även gärna med nya talanger. Inspelningen vägleds av en ljudtekniker som efteråt mixar ljudfilen.

3D

Binaural sounds, 8D eller 3D är ett effektfullt sätt att skapa nya dimensioner i ljudbilden. Vi har bland annat spelat in skräck-podcasten "Sista samtalet" för PodMe i vår 3D-mikrofon och arbetar ständigt med ny utveckling av metoden. Kom gärna ner på en kaffe och hör mer om hur du kan arbeta i 3D.

Postproduktion för film

I vår postproduktion för film arbetar vi med mixning av befintligt ljud, ljudläggning och musikläggning. I studion finns även avancerad utrustning för att ”tvätta” ljudfiler från oväsen, vilket kan vara praktiskt om man filmat i trafik eller annan högljudd miljö. Tidigare uppdragsgivare finns inom reklamfilm, drama och utbildning.

bottom of page